Kunst

KUNST

Udstillinger på Vores Kaffebar

EMIL UNDERBJERG

Foruden at være en skattet barista her på Vores Kaffebar, er Emil Underbjerg en supertalentfuld kunstner. Du kan opleve nogle af hans linoleumstryk på kaffebaren, hvor de er udstillet i alle tre lokaler.


Emils værker er smukke, mørke og dragende. Der er en drømmende melankoli over dem - og mere end et nik til Doom og Black Metal. Værkerne er storslåede og skal opleves i det format, de er skabt i.


Emil har en kanal på Youtube hvor han viser, hvordan han laver trykkene. På Emils hjemmeside kan du købe både merch og tryk, og på Skillshare har han et kursus i lineoleumstryk. Du kan også støtte ham via Patreon.


Alle trykkene på Vores Kaffebar er til salg.


Billederne herunder er fra ferniseringen på Vores Kaffebar 4. november 2022.

emil_fernisering 04
emil_fernisering 01
emil_fernisering 06
emil_fernisering 07
emil_fernisering 02
emil_fernisering 05
emil_fernisering 03
emil_fernisering 08

NADIA PLESNER

Nadia Plesner er en dansk kunstner, som i mere end ti år har arbejdet med de forsvindende grænser mellem nyheder, reklamer og underholdning i massemedierne. Hendes værker tager udgangspunkt i forbrugerkultur, klima og identitet.

Plesner er uddannet i Fine Arts fra Gerrit Rietveld Akademiet i Amsterdam. Hun arbejder med tegning, maleri, installation, mixed media, og æstetikken i hendes værker refererer ofte til reklameindustriens billedsprog.


Således også i værkerne Simple Living og Dafurnica, der forestiller et Dafurbarn med en lille hund og en Louis Vuitton designertaske. LV fik nedlagt forbud mod værkerne, men Plesner stævnede selv LV, og vandt sagen (og dermed retten til at bruge Louis Vuittons udtryk), og dommen danner nu præcedens i lignende sager.


I værkerne Dansk spørger Nadia Plesner ind til, hvad "danskhed" egentlig er for en størrelse. Gennem en fortolkning af det rødbedefarvede, danske pas i mange forskellige materialer undersøger hun den politiske debat, stemninger og følelser, traditioner med mere. 


På Vores Kaffebar er vi glade for at have Nadia Plesners bog Danskhed til salg. Den er udgivet af Forlaget Aftryk, og gengiver fortolkningerne af det danske pas, og indeholder også en samtale mellem Plesner og Tommy Krabbe. Vi har også et tryk med et udvalg af værkerne til salg. Begge kan købes for 299 kr.

290325821_394495989409523_6294487812744179197_n
Billede 29.06.2022 13.48.49
Billede 29.06.2022 13.49.28

NIK VESTBERG

Niklas Vestberg er en svensk fotograf og musikvideoinstruktør, der er bosat i København. Hans fotografier har været udstillet i flere lande, blevet brugt af magasiner og aviser over hele verden og af forskellige indiebands på pladecovers, t-shirts og flyers.


Fotografierne på Vores Kaffebar er en blanding af nye og gamle, som for Nik alle har den samme effekt: De fremkalder mange forskellige minder, både gode og dårlige.


Nik siger om billederne: "Dette er faktisk min private, ucensurerede dagbog. Al min frygt og håb er at finde i de billeder. Tanker jeg aldrig kunne finde ord for."


Nik kan følges på Instagram, og hans hjemmeside, www.nikvestberg.com.

Photo by Nik Vestberg
Photo by Nik Vestberg
Photo by Nik Vestberg
Photo by Nik Vestberg
Photo by Nik Vestberg
Photo by Nik Vestberg

NIS BERING

Nis er en lokal tegner og maler. Udstillingen på Vores Kaffebar er hans første, og består hovedsageligt af to billedserier: "Hvad man ikke kan se" og "Jungler".


Om sine smukke og intrikante kunstværker, siger Nis:


”Hvad man ikke kan se” er inspireret af mikroorganismer, celler, bakterier, sporer, virus og ting man kun kan se igennem et mikroskop eller ved fantasiens kraft, og makrouniverser, stjerner, planeter, galakser, solsystemer, sorte huller og andre syrede, store ting man kan se igennem et teleskop, eller drømme om. Nogle gange ligner disse hinanden, fx blodårer og efterårsgrene mod en himmel, eller resterne af en død stjerne."


”Jungler” er inspireret af naturens magi og skønhed. Jeg er fascineret af junglers komplekse økosystemer og antallet af forskellige planter og dyrearters evne til at leve side om side i harmoni. Jeg elsker at tegne fantasidyr og planter, som måske kunne have været, hvis udviklingen havde taget en anden drejning. Der findes så mange mærkelige dyr og planter, i de mest vidunderlige farver, og med de vildeste egenskaber. For mig er det magisk, og magi er måske bare noget, man ikke har opdaget endnu, som på dette tidspunkt virker ”overnaturligt”.


Nis' værker kan ses i det bageste lokale og i mellemgangen.

Nis Bering udstilling
Nis Bering udstilling
Nis Bering udstilling
Nis Bering udstilling
Nis Bering udstilling
Nis Bering udstilling
Nis Bering udstilling

KACO MANNS

Samfundskritiker, kunstmaler og karikaturtegner Carlos Manns er oprindelig fra Chile, og er nu bosat på Amager. Han står bag en lang række værker som har været udstillet i Vores Kaffebar. To af hans værker kan fortsat ses i lokalet lige oppe af trappen.


Han kan følges på instagram via #kacomanns, og ses også i ny og næ på kaffebaren. Man kan købe hans værker direkte i kaffebaren eller kontakte ham via hans instagramkonto. 

Kaco Manns udstilling
Kaco Manns udstilling
Kaco Manns udstilling
Kaco Manns udstilling
Kaco Manns udstilling
Kaco Manns udstilling

TIDLIGERE UDSTILLINGER

Vores små billeder af Karen Vibeke Meyling
Billede af Karen Vibeke Meyling
Billede af Karen Vibeke Meyling
Mors Kys og kunstnerne

Vores små billeder

Karen Vibeke Meyling og hendes søn Emil, der er født med Down's syndrom, havde sammen udarbejdet en række billeder, som vi med glæde kunne præsentere på kaffebaren. Vi holdt en fin fernisering, hvor bandet Mors Kys fortolkede forskellige sange på deres egen rolige og intime måde. Billederne var til salg, ialt 18 blev købt og pengene gik ubeskåret til Ukraines børn via Red Barnet.